Είτε ασχολείστε με την τροφοδοσία είτε, απλά, χρειάζεστε κάποιον να αναλάβει την οργάνωση και το catering της επόμενης εκδήλωσής σας, διαβάστε το παρακάτω άρθρο για να ενημερωθείτε σχετικά με το τι είναι hot στον τομέα της τροφοδοσίας τη χρονιά που διανύουμε.
Μαγειρική σημαίνει δημιουργία
Η δημιουργική μαγειρική δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά σίγουρα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτή η τάση πρόκειται να σταματήσει σύντομα. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, η τάση υποδεικνύει την ανάγκη αντικατάστασης του τετριμμένου από το ευφάνταστο και το δημιουργικό.
Τι μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε;
Μια τάση που προβλέπεται να συνεχιστεί είναι η χρήση ασυνήθιστων συστατικών. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα: από απροσδόκητα μπαχαρικά μέχρι ανορθόδοξους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών.
Μια άλλη τάση που φαίνεται να κερδίζει δημοτικότητα είναι η χρήση διαδραστικών σταθμών τροφίμων.
Αυτοί οι σταθμοί επιτρέπουν στους καλεσμένους να προσαρμόζουν τα πιάτα τους δίχως να ακολουθούν την πεπατημένη.
Ένας σταθμός σαλάτας, για παράδειγμα, προσφέρει μια ποικιλία από λαχανικά, γαρνιτούρες και ντρέσινγκ για να επιλέξουν οι επισκέπτες Αυτό τους δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα πιάτο που θα είναι πραγματικά μοναδικό.
Γεύσεις τολμηρές και αντισυμβατικές
Το catering το 2022, απομακρύνεται από το ασφαλές και το προβλέψιμο και στρέφεται προς πιο τολμηρές, πιο αντισυμβατικές γεύσεις. Οι άνθρωποι αναζητούν κάτι νέο και συναρπαστικό και είναι πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκα όσον αφορά το φαγητό τους. Τάσεις όπως η μοριακή γαστρονομία, η κουζίνα σύντηξης και οι μοναδικοί συνδυασμοί γεύσεων γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.
Αν ζείτε στο σήμερα, ενημερώνεστε για τις τάσεις και σχεδιάζετε ένα μια εκδήλωση το 2022 , θα πρέπει να το φαγητό και το ποτό που θα σερβίρετε να εντυπωσιάσει.
Ξεφύγετε, επομένως, από τα συνηθισμένα και γίνετε πιο δημιουργικοί στην κουζίνα.
Αν αυτό σας δυσκολεύει, αφήστε την ευθύνη στα δημιουργικά χέρια της μαγειρικής ομάδας του Chania Catering. Δεν θα το μετανιώσετε!
Ανανέωση του παραδοσιακού
Στον κόσμο του catering, το 2022 διαμορφώνεται ως μια χρονιά δημιουργικών πειραματισμών. Καθώς οι πελάτες γίνονται πιο περιπετειώδεις και ανοιχτόμυαλοι, οι σεφ αισθάνονται ενθαρρυμένοι να διευρύνουν τα όρια αυτού που θεωρείται “παραδοσιακό” φαγητό. Βλέπουμε ήδη αυτή την τάση στην αναβίωση των αρχαίων δημητριακών και των παραδοσιακών λαχανικών, καθώς και στη χρήση ασυνήθιστων συστατικών, όπως τα βρώσιμα λουλούδια και τα σπάνια βότανα.
Αναζωογονητικά μοντέρνες εκδοχές κλασικών πιάτων κυριαρχούν τα μενού. Από μια αποδομημένη σαλάτα BLT μέχρι σπιράλ λαχανικών με ζυμαρικά, αυτά τα πιάτα είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο παραδοσιακούς καλοφαγάδες.
Αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου – στο μέλλον, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε ακόμη πιο τολμηρά πιάτα που θα προσεγγίζουν με αναζωογονητικό τρόπο τις οικείες γεύσεις.
Tip: Αν ψάχνετε για κάτι νέο που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες, δοκιμάστε τα κλασικά πιάτα “with a twist ” του chef του Chania Catering Γιώργου Φαντρίδη. Σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε ευχάριστα.
Τα specialty cocktails έχουν την τιμητική τους
Όσον αφορά τα trends, ένα πράγμα είναι βέβαιο: τα πάντα ρει. Εκεί που νομίζουμε ότι ξέρουμε τι είναι της μόδας και το ακολουθούμε, έρχεται κάτι καινούργιο και τα ανατρέπει όλα.
Τελευταία, έχουμε δει μια αύξηση της ζήτησης για specialty κοκτέιλ. Οι πελάτες δεν αρκούνται πλέον στις τυποποιημένες επιλογές και τα κλασικά ποτά αλλά αναζητούν το μοναδικό και το ιδιαίτερο.
Τα signature cocktails δεν είναι πια αποκλειστικότητα των γαμήλιων δεξιώσεων. Γίνονται όλο και πιο δημοφιλή σε όλους τους τύπους εκδηλώσεων, καθώς οι οικοδεσπότες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό πάρτι και να προσφέρουν στους καλεσμένους τους τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα κοκτέιλ φτιαγμένο ειδικά για την περίπτωση.
Τα specialty cocktails κυριαρχούν την χρονιά που διανύουμε.
Όπως και τα μη αλκοολούχα ποτά
Όσοι έχετε παραστεί σε εταιρική εκδήλωση ή σε οποιοδήποτε είδος event τα τελευταία χρόνια, θα έχετε πιθανώς παρατηρήσει ότι έχει αυξηθεί η δημοτικότητα των mocktails.
Μη σας φαίνεται περίεργο.
Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να επιλέγουν να απέχουν από το αλκοόλ, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για προσεγμένα μη αλκοολούχα ποτά.
Πρωτοπόρες εταιρείες τροφοδοσίας, σαν το Chania Catering, το έχουν προσέξει και επενδύουν σε δημιουργικούς τρόπους για να εμπλουτίσουν το cocktail bar τους δημιουργώντας και προσφέροντας μεγαλύτερη ποικιλία από mocktails.
Το 2022, βλέπουμε ακόμη πιο ευρηματικές επιλογές στα mocktails, με έμφαση στους μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς και την ευφάνταστη παρουσίαση.
Έμφαση στην υγιεινή διατροφή και στις ειδικές δίαιτες
Εδώ και χρόνια, τα άτομα που έχουν συνείδηση της υγείας τους απαιτούν περισσότερες βιολογικές επιλογές όσον αφορά τα τρόφιμα. Και φαίνεται ότι οι προσπάθειές τους επιτέλους αποδίδουν καρπούς, καθώς το 2022 παρατηρούμε μια γενικευμένη τάση προς την υγιεινή διατροφή.
Επιπλέον, τα veganism και vegetarianism n κατακτούν συνεχώς νέους οπαδούς και οι άνθρωποι με δυσανεξίες αυξάνονται καθημερινά.
Ως εκ τούτου, οι εταιρείες τροφοδοσίας οφείλουν, πλέον, να είναι σε θέση να προσαρμόζουν τα μενού τους στις διατροφικές ιδιαιτερότητες και προτιμήσεις των πελατών τους δίνοντάς τους περισσότερες bio επιλογές.
Αυτό μπορεί να είναι μια πρόκληση για πολλούς.
Όχι για το Chania Catering.
Η ομάδα του Chania Catering εκ πεποιθήσεως ακολουθεί την τάση αυτή γιατί θέλει οι πελάτες της να απολαμβάνουν κάθε πιάτο που τους σερβίρει, ανεξάρτητα από τις διατροφικές τους απαιτήσεις.
Στροφή στη διεθνή κουζίνα
Ποιος θα περίμενε ότι πανδημία θα χτυπούσε το KFC στο Χονγκ Κονγκ; Το κάποτε γνωστό εστιατόριο αντικαταστάθηκε από ένα άγνωστο εν μέσω πανδημίας. Στη θέση του, τώρα, βρίσκεται μια “μεξικανική αλυσίδα γρήγορου φαγητού” με την ονομασία Pollo Campero.
Αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό- είναι μόνο ένα παράδειγμα της στροφής των πελατών της εστίασης προς τη διεθνή κουζίνα.
Είναι λογικό- εξαιτίας της πανδημίας, τα ταξίδια στο εξωτερικό μειώθηκαν αισθητά. Με τα διεθνή σύνορα κλειστά, τους περιορισμούς καραντίνας σε ισχύ και τα ταξιδιωτικά σχέδια σε αναστολή, οι εταιρείες τροφοδοσίας παρατήρησαν μια έντονη στροφή των πελατών τους προς τις κουζίνες άλλων χωρών.
Με τόσους πολλούς να μένουν εντός συνόρων, η αναζήτηση τρόπων να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας ήταν αναπόφευκτη. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό από το φαγητό; Όταν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε στο Τόκυο , γιατί να μην μπορείτε να φάτε ποιοτικό sushi; Γιατί να πρέπει να πάτε στην Ιταλία για να γευτείτε αυθεντική ιταλική κουζίνα;
Για σας τους ταξιδιάρηδες, επομένως, μια λύση απομένει: βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία catering στην οποία σκέφτεστε να αναθέσετε την επόμενη εκδήλωσή σας μπορεί να σας προσφέρει πιάτα από διαφορετικές κουλτούρες, ώστε να μπορείτε να ικανοποιήστε την ανάγκη σας για περιπλάνηση, έστω και γευστικά.
Φυσικά, μένει να δούμε πόσο θα διαρκέσει αυτή η τάση, αλλά προς το παρόν, φαίνεται ότι η διεθνής κουζίνα ήρθε για να μείνει.
Catering σημαίνει δημιουργία εμπειρίας
Η σημασία του όρου catering αλλάζει το 2022.
Από την παρωχημένη ερμηνεία “προετοιμάζω και σερβίρω φαγητό σε μία εκδήλωση”, παγιώνεται η αντίληψη ότι οι εταιρείες τροφοδοσίας οφείλουν πλέον να δουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν ολιστικά. Ως αποτέλεσμα, το catering είναι πιά συνώνυμο με τη δημιουργία εμπειριών για τους πελάτες.
Πράγματι, οι εταιρείες τροφοδοσίας που αναλαμβάνουν μια εκδήλωση είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πακέτου από εικόνες, ήχους και γεύσεις για τους πελάτες τους. Με άλλα λόγια, το catering έχει να κάνει με τη δημιουργία αναμνήσεων.
Σίγουρα, το φαγητό είναι σημαντικό.
Αλλά είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ.
Η τάση απαιτεί από τις εταιρείες catering να αναλαμβάνουν τα πάντα, από τον χώρο διεξαγωγής μέχρι τη μουσική και τον φωτισμό. Κάθε λεπτομέρεια πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά προκειμένου να δημιουργηθεί μια αξέχαστη εμπειρία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το catering είναι κάτι πολύ περισσότερο από το απλό μαγείρεμα φαγητού. Πρόκειται για τη δημιουργία εμπειριών που δεν θα ξεχαστούν ποτέ.
Ακολουθώντας όλες τις διεθνείς τάσεις στην τροφοδοσία εκδηλώσεων στις οποίες αναφέθηκα, το Chania Catering πληροί όλες τις προυποθέσεις ώστε να είναι η εταιρεία που θα αναλάβει την επόμενη εκδήλωσή σας.
Η ομάδα τους αποτελείται από έμπειρους σεφ, επαγγελματίες bartenders, βραβευμένους mixologists και άψογα καταρτισμένους DJs. Σε στενή συνεργασία με καταξιωμένους event planners, το Chania Catering είναι σε θέση να μετατρέψει την κάθε εκδήλωση σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία τόσο για σας όσο και για τους καλεσμένους σας.
Επιλέξτε το Chania Catering για έναν πολύ απλό λόγο:
Σας αξίζουν οι καλύτεροι